Zemlbába z vánočky

Zemlbába z vánočky
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 10

Zbyla vám již ne příliš čerstvá vánočka a vy nevíte, co si s ní počít? Vyzkoušejte si z ní vytvořit jedlý recept na žemlovku z vánočky s jablky a skořicí. 

INGREDIENCE:

  • 3 vejce
  • 1 vánočka
  • 70 g cukru
  • 3 střední jablka
  • skořice
  • citron
  • máslo
  • 500 ml mléka
  • cukr moučka na posyp

POSTUP

  • Vytvoříme si směs z vajec, mléka, cukru, trochy citronové šťávy a kůry. 
  • Vánočku si nakrájíme na plátky, rozprostřeme plech vymazaný máslem a pokapeme směsí z mléka a vajec (polovinu nakrájené vánočky si rozprostřeme bokem a také pokapeme).
  • Jablka si oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pocukrujeme a posypeme skořicí.
  • Na první vrstvu vánočky naskládáme jablka a na ně pak dáme druhou vrstvu vánočky. 
  • Pokud nám zbyla nějaká směs mléka a vajec, pokropíme na závěr celou žemlovku. 
  • Dáme ji péci na 180°C na 25 minut dozlatova.
  • Nakonec posypeme cukrem moučkou.
Jablková zemlbába s vánočkou.
hairybikers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.