Žemlovka s jablky a pudinkem

Žemlovka s jablky a pudinkem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Už jste někdy ochutnali žemlovku s pudinkem? Mňamka!

INGREDIENCE

  • 1 velká veka
  • 1 litr mléka
  • 1 vejce
  • 4 oloupaná jablka
  • 1 pudink vanilkový
  • 1,5 balení vanilkového cukru
  • cukr krystal dle chuti
  • lžička skořice
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry

POSTUP

  1. Uvaříme si vanilkový pudink z 0,5 l mléka a 2-3 lžící cukru.
  2. Nastrouháme si jablka, které smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a lžící cukru.
  3. Veku si pokrájíme na plátky a vložíme do větší nádoby vedle sebe (např. na pekáč).
  4. Do zbylého mléka přidáme jedno vejce, 1 lžíci cukru, citronovou kůru a rozmícháme.
  5. Zalijeme tím veku. Zapékací mísu si vytřeme máslem.
  6. Do zapékací mísy naskládáme první polovinu namočené veky, na to přidáme nastrouhaná jablka, polijeme uvařeným pudinkem.
  7. Nakonec přijde druhá polovina veky.
  8. Žemlovku dáme upéct do předem vyhřáté trouby.
  9. Pečeme na 170°C asi 25 minut.
  10. Pečeme dokud povrch žemlovky není upečen do zlatohněda.
  11. Vychladlou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zemlbába s pudinkem a jablky.
justataste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.