Už jste někdy ochutnali žemlovku s pudinkem? Mňamka!
INGREDIENCE
- 1 velká veka
- 1 litr mléka
- 1 vejce
- 4 oloupaná jablka
- 1 pudink vanilkový
- 1,5 balení vanilkového cukru
- cukr krystal dle chuti
- lžička skořice
- ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
POSTUP
- Uvaříme si vanilkový pudink z 0,5 l mléka a 2-3 lžící cukru.
- Nastrouháme si jablka, které smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a lžící cukru.
- Veku si pokrájíme na plátky a vložíme do větší nádoby vedle sebe (např. na pekáč).
- Do zbylého mléka přidáme jedno vejce, 1 lžíci cukru, citronovou kůru a rozmícháme.
- Zalijeme tím veku. Zapékací mísu si vytřeme máslem.
- Do zapékací mísy naskládáme první polovinu namočené veky, na to přidáme nastrouhaná jablka, polijeme uvařeným pudinkem.
- Nakonec přijde druhá polovina veky.
- Žemlovku dáme upéct do předem vyhřáté trouby.
- Pečeme na 170°C asi 25 minut.
- Pečeme dokud povrch žemlovky není upečen do zlatohněda.
- Vychladlou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.