Zimní guláš z hovězího pupku

Zimní guláš z hovězího pupku

Guláš si našel své fanoušky po celém světě a má to svůj důvod. Uvařte si jeho luxusní verzi s masem z hovězího pupku.

Ingredience

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 600 g hovězí pupek (flank steak) nakrájený na větší kusy
  • 2 nasekané cibule
  • 4 mrkve nakrájené na tenké plátky
  • 2 červené papriky nakrájené na tenké plátky
  • 2 šálky červeného vína
  • 2 šálky konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 středně velké brambory
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • čerstvá petrželka
  • jogurt (na servírování)

Postup

  1. Rozpalte na pánvi olej, přidejte nakrájené hovězí maso, přikryjte ho pokličkou a vařte 20 minut.
  2. Přidejte cibuli, mrkev a papriku.
  3. Přilijte červené víno a přiveďte jej k varu.
  4. Zakryjte víkem a vařte 15 minut.
  5. Přidejte konzervovaná rajčata a česnek a 1 – 2 minuty míchejte.
  6. Nakonec do omáčky vložte brambory a dochuťte solí, pepřem, paprikou a kmínem.
  7. Zakryjte víkem a vařte 20 minut.
  8. Pokrm servírujeme s petrželkou a jogurtem!
Zimní guláš z hovězího flank steaku v hrnci na dřevěném prkýnku
www.sodelicious.recipes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.