Guláš si našel své fanoušky po celém světě a má to svůj důvod. Uvařte si jeho luxusní verzi s masem z hovězího pupku.
Ingredience
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 600 g hovězí pupek (flank steak) nakrájený na větší kusy
- 2 nasekané cibule
- 4 mrkve nakrájené na tenké plátky
- 2 červené papriky nakrájené na tenké plátky
- 2 šálky červeného vína
- 2 šálky konzervovaných rajčat
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 4 středně velké brambory
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- čerstvá petrželka
- jogurt (na servírování)
Postup
- Rozpalte na pánvi olej, přidejte nakrájené hovězí maso, přikryjte ho pokličkou a vařte 20 minut.
- Přidejte cibuli, mrkev a papriku.
- Přilijte červené víno a přiveďte jej k varu.
- Zakryjte víkem a vařte 15 minut.
- Přidejte konzervovaná rajčata a česnek a 1 – 2 minuty míchejte.
- Nakonec do omáčky vložte brambory a dochuťte solí, pepřem, paprikou a kmínem.
- Zakryjte víkem a vařte 20 minut.
- Pokrm servírujeme s petrželkou a jogurtem!