Co jiného než jablka se skořicí by vám mohlo zpříjemnit chladná zimní rána. Tato lahodná jablečnoskořicová pohanková kaše je snadná na přípravu a jako snídani si jí naprosto vychutnáte.
Co budeme potřebovat
Na kaši
- 250 g pohankové krupice
- 250 ml sójového mléka
- Špetka soli
- Lžička skořice
- Lžička vanilkového extraktu
- Celé jablko
Na ozdobu
- Lžíce kokosového jogurtu
- 4 lžíce mandlového másla
- Jablko
- Lžíce pražených lískových ořechů
Postup
- Pohanku si propláchneme pod studenou vodou a necháme jí okapat
- Mléko si v hrnci přivedeme k varu a lehce osolíme
- Poté přidáme okapanou pohanku
- Přisypeme skořici, vanilkový extrakt a nestrouhané jablko
- Kaši vaříme na mírnou teplotu asi 8 minut
- Poté hrnec sundáme z plotny a přikrytý hrnec necháme dalších 10 minut odpočívat, dokud se zbytek tekutiny nevsákne
- Pohankovou kaši ihned podáváme
- Před samotným podáváním jí ještě dozdobíme kokosovým jogurtem, mandlovým máslem, nakrájeným jablkem a opraženými oříšky
Kaše v lednici vydrží až 3 dny.