Tato výživná hustá polévka je směsící chutí a textur, které společně v dokonalé harmonii vytvářejí vydatné a výživné jídlo, které vás zahřeje.
Ingredience
- 300 g červeného zelí nakrájeného na plátky o tloušťce 5 mm, bez tvrdého jádra
- 250 g oloupaných brambor, nakrájených na kostičky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 střední mrkev, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 40 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostičky
- ½ pórku rozřezaného podélně, jemně nasekaného
- 50 g jemně nasekaného špenátu
- 2–3 lžíce: petržel, kopr a pažitka, nasekané nadrobno
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 polévková lžíce másla
- 1 stroužek jemně nastrouhaného česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 l zeleninového vývaru
- mořská sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte bobkový list, nové koření, cibuli, pórek a zelí.
- Promíchejte a vařte na středním plameni po dobu 5 minut za častého míchání.
- Přidejte mrkev, celer, brambory, vývar a balsamico, promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a za občasného míchání duste asi 25 minut (nebo dokud není zelenina uvařená).
- Přidejte špenát, bylinky, česnek, máslo a dochuťte.
- V případě potřeby přidejte trochu vody / vývaru.
- Vařte další 2 minuty.
- Odstavte z ohně a podávejte.