Žitná kolečka slepovaná vanilkovým krémem

Žitná kolečka slepovaná vanilkovým krémem
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Lahodné cukroví s lehkým vanilkovým krémem, který mu dodává nezapomenutelnou chuť a vůni.

Ingredience:

  • 280 g hladké žitné mouky
  • 80 g změklého másla
  • 160 g hnědého cukru
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 PL brandy nebo koňaku
  • 1 lžička mořské soli

Vanilkový krém

  • 250 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 300 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • čerstvá vanilka

Postup:

  1. Máslo a cukry vložte do mixéru nebo použijte elektrický šlehač a vyšlehejte.
  2. Do směsi zašlehejte též vejce a poté vmíchejte brandy nebo koňak.
  3. Ve středně velké míse smíchejte mouku a jednu lžičku mořské soli.
  4. Suché přísady následně vmíchejte do mokrých a vypracujte v těsto.
  5. Hotové těsto vložte na hodinu do ledničky.
  6. Předehřejte si troubu na 170°C.
  7. Z těsta si vytvarujte malé kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Jednotlivé kuličky poté zploštěte pomocí lžíce.
  9. Pečte přibližně 12-15 minut.
  10. Následně nechte vánoční cukroví ze žitné mouky vychladnout.
  11. Před podáváním cukroví slepte pomocí vanilkového krému.
  12. V míse smíchejte vejce a cukr.
  13. Vyšlehejte je v pěnu a přidejte trochu mouky.
  14. Následně po troškách přidávejte mléko a míchejte mixérem na vysoké otáčky.
  15. Směs nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
  16. Na závěr do krému vmíchejte máslo pokojové teploty a vanilku.
  17. Nechte vychladnout a můžete zdobit.
žitná kolečka slepovaná vanilkovým krémem
zdroj: bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.