Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 10

Použijte sladké sezónní jahody, k výrobě tohoto báječného recepty na jahodovou zmrzlinu. Skvěle chutná samostatně nebo jako příloha k letním dezertům, jako je tento křehký jablečný závin.

Co budeme potřebovat

  • 400 g jahod
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 600 ml husté smetany
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 150 g bílého moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Vložte jahody do kuchyňského robotu nebo mixéru.
  • Prošlehejte na kaši, poté přidejte citronovou šťávu podle chuti – pokud jsou jahody dost kyselé, budete potřebovat jen trochu.
  • Smetanu a mléko zahřejte na pánvi, dokud se nevaří.
  • Cukr a žloutky šlehejte v míse do světle žluté barvy.
  • Horkou smetanovou směs pomalu nalijte do vajec a šlehejte.
  • Po úplném zapracování sceďte přes sítko zpět do pánve.
  • Jemně vařte na mírné teplotě, dokud směs mírně nezhoustne. Dávejte pozor, abyste ji nepřevařili.
  • Přendejte do misky. Přikryjte a ochlaďte při pokojové teplotě na 10 minut, poté na 1 hodinu dejte do lednice.
  • Jahodové pyré a vanilku vmíchejte do studeného pudinku z lednice. Ochutnejte a dochuťte.
  • Zmrzlinu zmrazte ve zmrzlinovači nebo nádobě v mrazáku.

Pokud nemáte výrobník zmrzliny, zmrazte na 4 hodiny, každou hodinu důkladně prošlehejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu, abyste odstranili ledové krystalky.
V mrazáku vydrží až dva měsíce.

Kornout naplněný třemi kopečky růžové zmrzliny.
Zdroj: healthyhappylife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.