Znojemská omáčka s kuřecím masem

Znojemská omáčka s kuřecím masem

A zde je další tip na omáčku s kyselými okurkami. Tentokrát s kuřecím masem.

INGREDIENCE:

  • 800 g kuřecích prsních či stehenních řízků
  • 2 cibule
  • 30 g slaniny
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 kyselé okurky
  • 4 lžíce sterilované kapie
  • voda
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Slaninu si nakrájejte na kostičky a smažte, dokud nepustí tuk. 
  • Na něm pak osmažte na plátky nakrájené, naklepané, osolené, opeřené maso potřené hořčicí. 
  • Po zatažení podlijte vodou a duste doměkka. 
  • Před koncem vaření přidejte nakrájené okurky a kapie. 
  • Zahustěte moukou rozmíchanou ve vlažné vodě. 
  • Vařte ještě 10 minut a dochuťte šťávou z okurek a dle potřeby okořeňte.
Omáčku na znojemský způsob můžete udělat i s kuřecím masem.
plantbenefits.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.