A zde je další tip na omáčku s kyselými okurkami. Tentokrát s kuřecím masem.
INGREDIENCE:
- 800 g kuřecích prsních či stehenních řízků
- 2 cibule
- 30 g slaniny
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 kyselé okurky
- 4 lžíce sterilované kapie
- voda
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Slaninu si nakrájejte na kostičky a smažte, dokud nepustí tuk.
- Na něm pak osmažte na plátky nakrájené, naklepané, osolené, opeřené maso potřené hořčicí.
- Po zatažení podlijte vodou a duste doměkka.
- Před koncem vaření přidejte nakrájené okurky a kapie.
- Zahustěte moukou rozmíchanou ve vlažné vodě.
- Vařte ještě 10 minut a dochuťte šťávou z okurek a dle potřeby okořeňte.