Tato poleva se na větších plochách leskne stejně jako zrcadlo. Odtud její název.
Ingredience:
- 2/3 šálku + 2 a 1/2 PL vody
- 2/3 šálku šlehačky
- 1 šálek neslazeného kakaového prášku
- 1 šálek + 2 PL bílého cukru
- 4 čajové lžičky želatiny v prášku
Postup:
- Do malé misky dejte dvě a půl polévkové lžíce vody.
- Přisypejte želatinu a důkladně promíchejte.
- Nechte 5 minut odstát.
- Kakao a vodu dejte do středně velkého hrnce a míchejte, dokud se nerozpustí všechny kakaové hrudky.
- Do kakaové směsi přidejte trochu šlehačky a zamíchejte.
- Přidejte zbývající šlehačku a cukr a jemně pokračujte v míchání, aby se ingredience dobře spojily.
- Tuto směs následně dejte na sporák a začněte pomalu zahřívat.
- Jakmile se směs začne vařit, stáhněte ji z plotny.
- Přidejte želatinu a jemně míchejte, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká lesklá poleva.
Čokoládové polevy na cukroví využijte skvěle také ke zdobení dalších dezertů, především čokoládových dortů