Zrcadlová čokoládová poleva

Zrcadlová čokoládová poleva
Příprava: 20 minut Počet porcí: 1

Tato poleva se na větších plochách leskne stejně jako zrcadlo. Odtud její název.

Ingredience:

  • 2/3 šálku + 2 a 1/2 PL vody
  • 2/3 šálku šlehačky
  • 1 šálek neslazeného kakaového prášku
  • 1 šálek + 2 PL bílého cukru
  • 4 čajové lžičky želatiny v prášku

Postup:

  1. Do malé misky dejte dvě a půl polévkové lžíce vody.
  2. Přisypejte želatinu a důkladně promíchejte.
  3. Nechte 5 minut odstát.
  4. Kakao a vodu dejte do středně velkého hrnce a míchejte, dokud se nerozpustí všechny kakaové hrudky.
  5. Do kakaové směsi přidejte trochu šlehačky a zamíchejte.
  6. Přidejte zbývající šlehačku a cukr a jemně pokračujte v míchání, aby se ingredience dobře spojily.
  7. Tuto směs následně dejte na sporák a začněte pomalu zahřívat.
  8. Jakmile se směs začne vařit, stáhněte ji z plotny.
  9. Přidejte želatinu a jemně míchejte, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká lesklá poleva.
Zrcadlová čokoládová glazura.
zdroj: lidiacookbook.com

Čokoládové polevy na cukroví využijte skvěle také ke zdobení dalších dezertů, především čokoládových dortů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.