Ztracené vejce na turecký způsob

Ztracené vejce na turecký způsob
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Většina lidí si pod pojmem jogurt k snídani představí jogurt s ovocem či müsli. Ale pokud jste připraveni na něco nového, tato slaná snídaně z Turecka stojí za vyzkoušení!

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL octa
  • 1 čajová lžička mletých papriček aleppo nebo vloček červeného pepře

Postup

  • V malé míse smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, přidejte špetku soli a dobře promíchejte.
  • Přiveďte k varu středně velký hrnec s vodou a octem.
  • V mezidobě rozklepněte vejce do malého sítka s jemnými oky.
  • Vejce v sítku jemně „otáčejte“, abyste se zbavili tekuté části bílku.
  • Když se voda v hrnci téměř vaří, vytvořte v ní pomocí lžíce vír.
  • Doprostřed víru opatrně vlijte jedno vejce a vařte 2 až 3 minuty.
  • Když je hotové, přeneste vejce pomocí děrované lžíce na talíř a stejně postupujte i s druhým vejcem.
  • Zatímco se druhé vejce vaří, rychle připravte omáčku z olivového oleje.
  • V malé pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej s papričkou aleppo.
  • Uvařená vejce přendejte do připravené misky s jogurtem a pokapejte rozehřátým olejem
Turecké vejce çilbir.
zdroj: sixhungryfeet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.