Zvěřinový guláš s masem ze srny a bramborem

Zvěřinový guláš s masem ze srny a bramborem

Tento recept na guláš se srnčím masem je inspirovaný příchutěmi Tuniska a severní Afriky a bude patřit k vašim nejoblíbenějším. Prakticky vše, co k výrobě tohoto receptu potřebujete, už máte doma nebo je snadno najdete v supermarketu.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 800 g kvalitního srnčího (nakrájeného na 2 cm kousky)
  • olivový olej
  • 2 cibule (nahrubo nakrájená)
  • 3 mrkve (nahrubo nakrájená)
  • 2 celerové tyčinky (nahrubo nakrájená)
  • 1 lžíce jalovcových bobulí (rozdrcených)
  • 2 snítky rozmarýnu (listy)
  • Lžíce másla
  • 6 snítek čerstvé petrželky
  • 2 kostky hovězího vývaru
  • 600 g malých nových brambor
  • 1 stroužek česneku

Postup

  • Prkénko poprašte 2 lžícemi mouky a špetkou soli a černého pepře a obalte kousky masa touto směsí, dokud nebude dobře obalená.
  • Rozpalte velkou pánev na vysokou teplotu, přidejte olivový olej a opékejte maso 3 minuty, aby zhnědlo.
  • Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, drcené plody jalovce, rozmarýn a kousek másla.
  • Přidejte pár lžic vody, vše pořádně promíchejte, pak pánev přiklopte pokličkou a nechte vše 4 až 5 minut v páře, aby se chutě propojily.
  • Sundejte pokličku, aby se maso a zelenina začaly smažit, občas míchejte.
  • Petrželovou nať nasekejte najemno, a jakmile cibule začne karamelizovat, přidejte ji do pánve se zbývajícími 2 lžícemi mouky a rozdrobenými kostkami vývaru.
  • Promíchejte a nalijte tolik vody, aby směs pokryla.
  • Přiveďte k varu a poté stáhněte na středně nízkou teplotu, aby se dušené maso jen vařilo.
  • Přidejte brambory a pomalu vařte alespoň 2 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.
  • Přidejte nasekaný česnek, petržel, sůl a pepř a promíchejte.

Lahodný guláš můžete jíst jen s bramborem nebo k němu můžete přikusovat vypečený toastový chléb, který si můžete snadno a rychle připravit v topinkovači, jaký si vybrat se dozvíte v naší recenzi!

Tác s omáčkou s masem, kořenovou zeleninou a brambory.
Zdroj: honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.