Tento recept na guláš se srnčím masem je inspirovaný příchutěmi Tuniska a severní Afriky a bude patřit k vašim nejoblíbenějším. Prakticky vše, co k výrobě tohoto receptu potřebujete, už máte doma nebo je snadno najdete v supermarketu.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce hladké mouky
- 800 g kvalitního srnčího (nakrájeného na 2 cm kousky)
- olivový olej
- 2 cibule (nahrubo nakrájená)
- 3 mrkve (nahrubo nakrájená)
- 2 celerové tyčinky (nahrubo nakrájená)
- 1 lžíce jalovcových bobulí (rozdrcených)
- 2 snítky rozmarýnu (listy)
- Lžíce másla
- 6 snítek čerstvé petrželky
- 2 kostky hovězího vývaru
- 600 g malých nových brambor
- 1 stroužek česneku
Postup
- Prkénko poprašte 2 lžícemi mouky a špetkou soli a černého pepře a obalte kousky masa touto směsí, dokud nebude dobře obalená.
- Rozpalte velkou pánev na vysokou teplotu, přidejte olivový olej a opékejte maso 3 minuty, aby zhnědlo.
- Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, drcené plody jalovce, rozmarýn a kousek másla.
- Přidejte pár lžic vody, vše pořádně promíchejte, pak pánev přiklopte pokličkou a nechte vše 4 až 5 minut v páře, aby se chutě propojily.
- Sundejte pokličku, aby se maso a zelenina začaly smažit, občas míchejte.
- Petrželovou nať nasekejte najemno, a jakmile cibule začne karamelizovat, přidejte ji do pánve se zbývajícími 2 lžícemi mouky a rozdrobenými kostkami vývaru.
- Promíchejte a nalijte tolik vody, aby směs pokryla.
- Přiveďte k varu a poté stáhněte na středně nízkou teplotu, aby se dušené maso jen vařilo.
- Přidejte brambory a pomalu vařte alespoň 2 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.
- Přidejte nasekaný česnek, petržel, sůl a pepř a promíchejte.
Lahodný guláš můžete jíst jen s bramborem nebo k němu můžete přikusovat vypečený toastový chléb, který si můžete snadno a rychle připravit v topinkovači, jaký si vybrat se dozvíte v naší recenzi!