Těstovinová jídla jsou na přípravu jednoduchá a lze je upravit s nejrůznějšími surovinami, které máte doma k dispozici.
Jednou z nich je také tuňák, se kterým chutnají opravdu skvěle.
Recepty na těstoviny s tuňákem lze připravovat na mnoho způsobů. A my pro vás máme ty nejlepší!
Inspirujte se!
Naše recepty
Chcete si usnadnit vaření vajec? Inspirujte se naší recenzí na elektrické vařiče vajec a třeba si jej i vy pořídíte.
Proč zařadit tuňáka do našeho jídelníčku?
Obecně je známo, že rybí maso je velmi zdravým zdrojem bílkovin. Rybí maso nám totiž přináší spoustu omega-3 mastných kyselin. Populárními mořskými rybami u náš jsou losos, makrela, treska a také právě tuňák.
Když se na něj podíváme z nutričního hlediska, je to velmi dobrý zdroj bílkovin a hodí se proto pro lidi, kteří se věnují sportu a cvičení.
Kromě již zmíněných omega-3 mastných kyselin obsahuje i omega-6 mastné kyseliny. Najdeme v něm ve velkém i spoustu vitaminů jako vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, thiamin, niacin a riboflavin. Obsahuje také minerály jako draslík, hořčík, fosfor, selen a sodík.
Výhoda konzumace tuňáka spočívá v tom, že má pozitivní účinky na zdraví srdce, očí, mozku, pokožky a prospívá v boji proti chronickým zánětům. Některé studie také tvrdí, že jeho konzumace může snížit riziko rakoviny tlustého střeva, ledvin a prsu.
Už víme, že tuňák je velmi zdravou rybou. To platí i pro lososa. Vyzkoušejte proto naše výborné recepty s lososem!