Ingredience
- 2 husí prsa
- 400 ml slepičího vývaru
- 150 g brusinek
- 3 lžíce balzámového octa
- 2 lžíce solamylu
- 5 lžic červeného vína
- sůl
- pepř
- olej
Postup receptu
- Husí prsa nejdříve omyjeme, osušíme – kůži ponecháme
- Osolíme a opepříme
- Do pánve nalijeme trochu oleje a prsa opečeme z obou stran, opékáme 3-4 minuty
- Do pekáčku vložíme kůží nahoru
- Výpek z pánve zalijeme slepičím vývarem a povaříme asi 3 minuty
- Přidáme brusinky, ocet a vaříme další minutu
- Omáčkou zalijeme husí prsa a pečeme asi 35 minut
- Po upečení omáčku vlijeme do hrnce
- Ve víně rozmícháme solamyl, omáčku zahustíme a osolíme
Kvalitní teflonové pánve dnes nachází v kuchyních široké uplatnění. Pro jednodušší výběr doporučujeme přečíst naši recenzi.