Italské těstoviny jsou základní potravinou nejen Italů, ale dá se říci, že dnes už jsou rozšířené po celém světě.
O jejich původu se traduje, že návod na jejich přípravu původně přivezl ve 13. století Marco Polo ze svých cest po Dálném východě, ovšem Italové si nechtějí nechat své prvenství upřít.
Inspirujte se našimi recepty s italskými těstovinami!
Naše recepty
zdroj : lospicchiodaglio.it
Tip: Ke smažení s minimem tuku využijte pánve s nepřilnavou úpravou. Mrkněte na hodnocení pánví s teflonovou úpravou.
Tip na závěr
Těstoviny můžeme sami doma barvit podle chuti. Nejvhodnější přírodní barviva jsou:
- špenát,
- červená řepa,
- také šafrán nebo tykev.
Špenát obarví těstoviny na zeleno, červená řepa na červeno, šafrán nažluto a z tykve získají těstoviny krásnou oranžovou barvu.