Kromě kuřecích stehen můžete použít také celé kuře. Naopak se nehodí kuřecí prsa, která neobsahují kosti a kůži, které dodají vývaru na síle.
Ingredience:
- 1 PL oleje
- 2 cibule
- kousek čerstvého zázvoru, cca 5 cm
- 2000 ml vody
- 1500 g kuřecích stehen s kostí a kůží
- 1 svazek koriandru
- 5 lusků badyánu
- 1 tyčinka skořice
- 4 celé hřebíčky
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek
- 2 čajové lžičky semínek koriandru
- 8 čajových lžiček rybí omáčky
- 6 čajových lžiček bílého cukru
- 3/4 čajové lžičky soli
- 360 g sušených rýžových nudlí
- 2 jarní cibulky
- 3 šálky fazolových klíčků, thajská bazalka, koriandr, chilli papričky, limetka na ozdobení
Postup:
- Ve velkém hrnci rozehřejte na prudkém ohni olej.
- Vložte oloupaný a rozpůleny zázvor a cibuli a nechte je 2-3 minut smažit, dokud nezměknou. Otočte je a ponechte další 2 minuty.
- Přidejte vodu, kuřecí maso a veškeré koření s výjimkou soli.
- Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu a přiklopte napůl pokličkou.
- Vařte na mírném ohni přibližně hodinu a půl.
- Jednou nebo dvakrát během vaření seberte pěnu, která vystoupí na povrch.
- Vyjměte kuřecí maso a vývar sceďte do čistého hrnce.
- Přidejte sůl a přiveďte vývar k mírnému varu. Vývar by měl být mírně slaný, pokud ne, přidejte sůl.
- Kuřecí maso rozdrobte, kosti a kůži vyhoďte.
- Těsně před podáváním připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Hotové nudle dejte do misek. Navrch dejte kuřecí maso a zalijte horkým vývarem.
- Na závěr posypejte jarní cibulkou a ozdobte fazolovými klíčky, kořením a přidejte vymačkanou limetku.
Nejen Vietnam, Čína či Thajsko mají své tradiční polévky. Kromě receptů na polévky pho můžete vyzkoušet i tak zvaný japonský ramen. Existuje v mnoha rozmanitých a velmi chutných variantách.