Kdo by neměl rád palačinky?
Jsou neskutečně variabilní a hotové během chvilky.
Stačí je namazat marmeládou a skvělá snídaně je na světě.
S náplní si ale můžete skutečně pohrát a připravit vskutku nevšední kombinace.
Podívejte se na naše recepty a inspirujte se.
Naše recepty
TIP: Palačinky na jednohubky můžete naplnit jakkoukoliv oblíbenou náplní – výborné jsou například s uzeným lososem nebo s rybí pomazánkou. Podívejte se na pět receptů na pomazánky z ryb.
Tipy šéfkuchařů
- Těsto na palačinky můžete různě obměňovat.
- Vyzkoušejte různé mouky (celozrnnou, pohankovou, špaldovou, nebo pšeničnou polohrubou).
- Místo mléka můžete použít kefír nebo rostlinná mléka (kokosové, rýžové, ovesné, sójové, mandlové, lískooříškové . . . )
- Do těsta na slané palačinky můžete přidat bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, petržel, nebo pažitku) nebo koření (papriku, pepř, nebo grilovací koření)
- Palačinky můžete snadno obarvit – tmavé získáte přidáním kakaa, jiných barev dosáhnete přidáním potravinového barviva.
- Na smažení použijte olej nebo potřete pánev rozpuštěným máslem
- Udělejte více palačinek najednou a co nesníte dejte zamrazit, chutnají skvěle i rozmražené a příště bude stačit jen vybrat si náplň.
Hledáte ideální pánev na palačinky? Podívejte se na velký test teflonových pánví.