Recepty na palačinky 12x jinak: jednoduchá rychlovka i famózní delikatesa (slané i sladké varianty)

Kdo by neměl rád palačinky?

Jsou neskutečně variabilní a hotové během chvilky.

Stačí je namazat marmeládou a skvělá snídaně je na světě.

S náplní si ale můžete skutečně pohrát a připravit vskutku nevšední kombinace.

Podívejte se na naše recepty a inspirujte se.

TIP: Palačinky na jednohubky můžete naplnit jakkoukoliv oblíbenou náplní – výborné jsou například s uzeným lososem nebo s rybí pomazánkou. Podívejte se na pět receptů na pomazánky z ryb.

Tipy šéfkuchařů

  • Těsto na palačinky můžete různě obměňovat.
  • Vyzkoušejte různé mouky (celozrnnou, pohankovou, špaldovou, nebo pšeničnou polohrubou).
  • Místo mléka můžete použít kefír nebo rostlinná mléka (kokosové, rýžové, ovesné, sójové, mandlové, lískooříškové . . . )
  • Do těsta na slané palačinky můžete přidat bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, petržel, nebo pažitku) nebo koření (papriku, pepř, nebo grilovací koření)
  • Palačinky můžete snadno obarvit – tmavé získáte přidáním kakaa, jiných barev dosáhnete přidáním potravinového barviva.
  • Na smažení použijte olej nebo potřete pánev rozpuštěným máslem
  • Udělejte více palačinek najednou a co nesníte dejte zamrazit, chutnají skvěle i rozmražené a příště bude stačit jen vybrat si náplň.

Hledáte ideální pánev na palačinky? Podívejte se na velký test teflonových pánví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.