Recepty na palačinky 12x jinak: jednoduchá rychlovka i famózní delikatesa (slané i sladké varianty)

Kdo by neměl rád palačinky?

Jsou neskutečně variabilní a hotové během chvilky.

Stačí je namazat marmeládou a skvělá snídaně je na světě.

S náplní si ale můžete skutečně pohrát a připravit vskutku nevšední kombinace.

Podívejte se na naše recepty a inspirujte se.

TIP: Palačinky na jednohubky můžete naplnit jakkoukoliv oblíbenou náplní – výborné jsou například s uzeným lososem nebo s rybí pomazánkou. Podívejte se na pět receptů na pomazánky z ryb.

Tipy šéfkuchařů

  • Těsto na palačinky můžete různě obměňovat.
  • Vyzkoušejte různé mouky (celozrnnou, pohankovou, špaldovou, nebo pšeničnou polohrubou).
  • Místo mléka můžete použít kefír nebo rostlinná mléka (kokosové, rýžové, ovesné, sójové, mandlové, lískooříškové . . . )
  • Do těsta na slané palačinky můžete přidat bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, petržel, nebo pažitku) nebo koření (papriku, pepř, nebo grilovací koření)
  • Palačinky můžete snadno obarvit – tmavé získáte přidáním kakaa, jiných barev dosáhnete přidáním potravinového barviva.
  • Na smažení použijte olej nebo potřete pánev rozpuštěným máslem
  • Udělejte více palačinek najednou a co nesníte dejte zamrazit, chutnají skvěle i rozmražené a příště bude stačit jen vybrat si náplň.

Hledáte ideální pánev na palačinky? Podívejte se na velký test teflonových pánví.

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.