Pečení v troubě má samá pozitiva – je zdravé, snadné a v pokrmu se drží téměř veškeré šťávy a také všechny vůně uvolněné ze svazečku bylinek.
Ingredience
- 2 svazky bylinek na ryby (kopr, estragon, petrželka, tymián)
- 2 filety z lososa (150–200 g)
- mořská sůl
- čerstvě drcený pepř
- 1 menší cuketa, nakrájená na plátky
- 2 větvičky cherry rajčátek
- 1 červená cibule, na klínky
- 1 jarní cibulka, nakrájená na špalíčky
- 1 citron, nakrájený na plátky
- panenský olivový olej na pokapání
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 210°C.
- Porce lososa osolte a opepřete ze všech stran.
- Do kousku alobalu rozprostřete zeleninu, kterou osolíte a opepříte dle chuti.
- Navrch zeleniny doprostřed usaďte lososa, přidejte svazek bylinek, doplňte citronem a pořádně zakápněte olivovým olejem.
- Alobaly zabalte a přesuňte na plech.
- Pečte po dobu 15–20 minut, podle velikosti a tloušťky filetů.
- Hotové lososové filety podávejte zabalené v alobalu, aby si každý mohl svůj balíček sám vybalit.
K přípravě lososa by se vám skvěle hodila pánev z teflonu. Podívejte, jak teflonové pánve vyšly v našem testu.