Pečený losos v troubě z alobalu

Pečený losos v troubě z alobalu
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Pečení v troubě má samá pozitiva – je zdravé, snadné a v pokrmu se drží téměř veškeré šťávy a také všechny vůně uvolněné ze svazečku bylinek.

Ingredience

  • 2 svazky bylinek na ryby (kopr, estragon, petrželka, tymián)
  • 2 filety z lososa (150–200 g)
  • mořská sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • 1 menší cuketa, nakrájená na plátky
  • 2 větvičky cherry rajčátek
  • 1 červená cibule, na klínky
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na špalíčky
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • panenský olivový olej na pokapání

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 210°C.
  • Porce lososa osolte a opepřete ze všech stran.
  • Do kousku alobalu rozprostřete zeleninu, kterou osolíte a opepříte dle chuti.
  • Navrch zeleniny doprostřed usaďte lososa, přidejte svazek bylinek, doplňte citronem a pořádně zakápněte olivovým olejem.
  • Alobaly zabalte a přesuňte na plech.
  • Pečte po dobu 15–20 minut, podle velikosti a tloušťky filetů.
  • Hotové lososové filety podávejte zabalené v alobalu, aby si každý mohl svůj balíček sám vybalit.
Losos se zeleninou pečený v alobalu.
Zdroj: wholesomeyum.com

K přípravě lososa by se vám skvěle hodila pánev z teflonu. Podívejte, jak teflonové pánve vyšly v našem testu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.