Nejlepší recepty na tuňákové těstoviny. Skvělé kombinace chutí & ingrediencí

Těstovinová jídla jsou na přípravu jednoduchá a lze je upravit s nejrůznějšími surovinami, které máte doma k dispozici.

Jednou z nich je také tuňák, se kterým chutnají opravdu skvěle.

Recepty na těstoviny s tuňákem lze připravovat na mnoho způsobů. A my pro vás máme ty nejlepší!

Inspirujte se!

Chcete si usnadnit vaření vajec? Inspirujte se naší recenzí na elektrické vařiče vajec a třeba si jej i vy pořídíte.

Proč zařadit tuňáka do našeho jídelníčku?

Obecně je známo, že rybí maso je velmi zdravým zdrojem bílkovin. Rybí maso nám totiž přináší spoustu omega-3 mastných kyselin. Populárními mořskými rybami u náš jsou losos, makrela, treska a také právě tuňák.

Když se na něj podíváme z nutričního hlediska, je to velmi dobrý zdroj bílkovin a hodí se proto pro lidi, kteří se věnují sportu a cvičení.

Kromě již zmíněných omega-3 mastných kyselin obsahuje i omega-6 mastné kyseliny. Najdeme v něm ve velkém i spoustu vitaminů jako vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, thiamin, niacin a riboflavin. Obsahuje také minerály jako draslík, hořčík, fosfor, selen a sodík.

Výhoda konzumace tuňáka spočívá v tom, že má pozitivní účinky na zdraví srdce, očí, mozku, pokožky a prospívá v boji proti chronickým zánětům. Některé studie také tvrdí, že jeho konzumace může snížit riziko rakoviny tlustého střeva, ledvin a prsu.

Už víme, že tuňák je velmi zdravou rybou. To platí i pro lososa. Vyzkoušejte proto naše výborné recepty s lososem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.