Recepty na maso
Patříte mezi milovníky masa a vychutnáte si každý kousek šťavnatého plátku? Vyzkoušejte naše osvědčené masové recepty na hovězí, vepřové, kuřecí či krůtí. Připravit můžete i maso z králíka, kachny či husy a nezapomínejme ani na oblíbené mleté maso. Naučte se jednoduché a přitom chutné recepty na maso všeho druhu, stačí si jen vybrat!
Recepty s hovězím masem
Hovězí maso je bohaté na živiny a přitom obsahuje málo tuku, připravte si z něj třeba masové rolády nebo hovězí plátky s hořčicí. Pokud máte rádi českou klasiku, určitě vyzkoušejte hovězí guláš a oblíbený tatarský biftek.
Recepty s krůtím masem
Krůtí maso je velmi libové a proto je vhodné zejména na minutky z krůtího masa. Oblíbená čína z krůtího masa s křupavou zeleninou nebo krůtí maso na kari patří mezi exotické dobroty, které si snadno připravíte i doma. Krůtí prsa jsou také vhodná na různé závitky- vyzkoušejte rolády z krůtího masa s různými náplněmi.
Recepty s kuřecím masem
Pokud jste v kuchyni začátečníci, minutky z kuřecího masa nebo kuřecí prsní řízky jsou ta správná volba. Recepty z kuřecího masa jsou jednoduché, ale snadno s ním můžete vykouzlit i slavnostní jídlo- vyzkoušejte kuřecí maso s omáčkou v orientálním stylu nebo pečené kuře ala kachna, určitě si pochutnáte.
Recepty s mletým masem
Mleté maso je ideální na masové kuličky, karbanátky, slavnostní sekanou, burgery i závitky. Mleté maso připravujeme v troubě, na pánvi nebo na grilu. Mleté hovězí i vepřové je skvělé pro děti a pokud máte rádi klasiku, vsaďte na čevabčiči z mletého masa nebo plněné papriky s omáčkou.
Recepty s rybím masem
Nevíte, jak připravit rybu na pánvi, aby byla chutná a šťavnatá? Vyzkoušejte nejlepší recepty na tresku, candáta i lososa na másle. Vyzkoušejte také rybu na grilu nebo z trouby, pečená ryba k obědu je ideální zdravé jídlo. A nakonec česká klasika- slavnostní kapr na několik způsobů, vyberte si ten nejlepší!
Recepty se zvěřinou
Nebojte se vaření zvěřiny, se správnými recepty jelena, kance i bažanta zvládne i začátečník.
Nejoblíbenější je pečená zvěřina – srnčí maso, králík i jiná divočina se k pečení v troubě hodí výborně. Můžete vyzkoušet i tradiční recepty na divočinu s omáčkou a nezapomínejme ani na oblíbený zvěřinový guláš.
Recepty s uzeninou
Mezi tradiční jídla s uzeninou patří oblíbený buřtguláš, bramborové knedlíky s uzeninou nebo třeba studené rolky. Za vyzkoušení stojí i rychlé recepty z párků: libové párky v těstíčku nebo domácí hot dog.
Uzeniny oceníte také na cestách, vyzkoušejte těstoviny s klobásou nebo smažené uzené maso na pánvi či na grilu, určitě si pochutnáte.
Recepty s vepřovým masem
Pokud patříte mezi milovníky tradiční české kuchyně, připravte si pečené vepřové maso s bramborem nebo oblíbené vepřové řízky. Vynikající je také guláš z vepřového masa nebo různé špízy s masem a zeleninou.
Vepřové maso se výborně hodí na grilování. Připravte si tu správnou marinádu, doplňte lehkým salátem a vynikající letní večeře je na stole.
Recepty s ostatním masem
Slepice, vnitřnosti nebo třeba jezevec, v kuchyni lze upravit téměř jakékoliv maso. Nebojte se vyzkoušet nové chutě, stačí mít ten správný recept. Vyzkoušejte osvědčené recepty na maso z býka, skopové nebo jehněčí maso.
Recepty s mořskými plody
Plody moře se skvěle hodí k přípravě lehkých letních jídel- vyzkoušejte mořské plody s těstovinami nebo lehký salát s mořskými plody. Omáčka na těstoviny s mořskými plody není nic těžkého, stačí použít to správné koření. Vynikající jsou také smažené mořské plody s rýží nebo v troubě či na grilu pečené mořské plody na česneku.
Recepty se slepičím masem
Nevíte, jak udělat slepici? Nejjednodušší je pečená slepice v troubě. Takto upravená slepice je výborná pro děti, neobsahuje tolik škodlivých látek jako kuře. Vyzkoušet můžete i slepici na divoko, stačí přidat koření na zvěřinu.
Recepty s husím masem
Husí recepty nejsou složité a zvládne je i začátečník. Velmi oblíbená je pečená husa. Pokud jste ji nesnědli celou a nevíte, co se zbytkem husy, vyzkoušejte francouzskou husí paštiku, tzv. husí rillettes.
Recepty s kachním masem
Pečená Svatováclavská kachna se tradičně peče se zelím a knedlíky, ale můžete vyzkoušet i další varianty. Pečená kachna s jablky je šťavnatější a překvapí vás i kachna na pomerančích nebo paštika z kachních jater.
Recepty s telecím masem
Telecí maso je velmi jemné a vhodné pro děti. Lze z něj připravit jak telecí minutky, tak rychlá jídla. Klasickou variantou je vídeňský telecí řízek, ale připravit můžete i vynikající steak z telecí kýty a to jak doma na pánvi, tak venku na grilu. Za vyzkoušení stojí i telecí kýta na smetaně nebo telecí maso na houbách.
Recepty s jehněčím masem
Nevíte, jak zpracovat jehněčí maso? Vyzkoušejte pečené, smažené i dušené jehněčí, výsledek stojí za to! Jehněčí maso je mladé a jemné, vyzkoušejte jehněčí kousky na grilu nebo oblíbený řecký gyros jako na dovolené. Za vyzkoušení stojí i jehněčí guláš nebo pečená musaka, která pochází opět z Řecka.